Question: Hoe weet je of je een gebroken knie hebt?

De voornaamste kenmerken van een gebroken knie zijn: Pijn ter hoogte van de knie, die vermindert als de knie wordt ondersteund. Niet kunnen staan of stappen. Sterk beperkte bewegingen in de knie (mede door de pijn)

Is mijn knie gebroken of gekneusd?

Bij een gekneusde of verrekte knie zijn het kapsel, de spieren of de banden aangedaan, door een val, doordat je je stoot, of door een verkeerde beweging. Het gewricht zelf, botten, kniebanden, knieschijf en meniscus zijn niet kapot, maar de hele knie of de zijkant ervan wordt dik en pijnlijk.

Kan mijn knie niet meer buigen?

Soms komt er een stukje van de meniscus in de knie klem te zitten. De knie gaat dan op slot. U kunt uw knie dan opeens niet meer goed strekken of niet meer goed buigen. Dit kan direct gebeuren als de meniscus scheurt, maar ook wat later.

Kan ik sporten met een gescheurde meniscus?

Het weer oppakken van sportieve activiteiten is mogelijk, maar dit is afhankelijk van het type sport, het niveau en de intensiteit. Niet iedereen kan direct na de behandeling sporten, mogelijk adviseert uw orthopedisch chirurg u om bepaalde sporten of bewegingen te vermijden.

Welke oefeningen bij gescheurde meniscus?

Frontaal sumo squat, zet de voeten op 2 keer schouderbreedte, laat de tenen naar buiten wijzen en hou een kettlebell vast. Maak de beweging alsof je op een stoel gaat zitten. De billen naar achteren en de knieën blijven achter de tenen. Kom omhoog en herhaal de beweging.

Kun je je meniscus kneuzen?

Wanneer de knie bewogen wordt zal de druk op de meniscus pijn veroorzaken, dit is te vergelijken met het drukken op een wond of kneuzing. Vooral traplopen, hurken en draaibewegingen van de knie zullen erg pijnlijk zijn. Naast pijn zijn slotklachten een veel voorkomende klacht bij meniscusletsel.

Kan knie niet buigen na operatie?

Na een operatie of een trauma (ongevalletsel) kunnen verklevingen van het kapsel van de knie optreden, waardoor de beweging van de knie beperkt is. De meest voorkomende oorzaak is bindweefselvorming na het plaatsen van een knieprothese.

Tell us about you

Find us at the office

Chalcraft- Kurin street no. 49, 65214 Beijing, China

Give us a ring

Raylen Lenane
+27 813 510 167
Mon - Fri, 11:00-16:00

Tell us about you